Dijital Baskı Nedir?

02-08-2023 14:37
Dijital Baskı Nedir?

En geniş anlatımıyla bilgisayar ortamında hazırlanan görsel veya yazılı içeriklerin farklı materyaller üzerine basılması tekniğine dijital baskı denilmektedir. Dijital baskı; afişlerden broşürlere, billboardlardan duvar kaplamalarına kadar oldukça geniş bir kullanım yelpazesine sahip olup farklı malzemelere baskı işleminin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlamasından dolayı da kullanım alanları her geçen gün genişlemeye devam etmektedir.

Dijital baskı çeşitleri; dış mekan dijital baskı ve iç mekan dijital baskı olmak üzere 2 ana başlık altında toplanmaktadır.

Bu başlıklardan ilki olan dış mekan dijital baskı, her türlü hava koşuluna karşı dayanıklılık özelliği gösterecek şekilde hazırlanmaktadır. Bina dış cephe kaplamaları ve araç giydirmeler, broşür ve afiş gibi uygulamalar dış mekan dijital baskı örnekleri olarak gösterilebilir.

"İç mekan dijital baskı nedir?” sorusuna gelindiğinde ise iç mekan baskılar, esasen dış mekan dijital baskı teknikleri ile benzerlikler göstermektedir. Ancak iç mekan baskılar, doğrudan yaşam alanlarımıza dönük üretim yaptığından daha hassas özelliklere sahiptir. Kullanılan mürekkep kalitesi, daha canlı renkler ve daha çözünürlüklü baskı kalitesi bunlardan başlıcalarıdır. İç mekanlara özel üretilmesi nedeniyle farklı hava koşullarına dayanıklı değildir. İç mekanda kullanılacak olan dijital baskılar; evlerde, otellerde, mağaza dekorasyonlarında, vitrinlerde, alışveriş merkezlerinde ve iç mekan panolarında kullanılmaktadır.

Dijitalmalzemecim.com olarak iç mekan projelerinizin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek, geniş format yazıcılarda kullanılmak üzere zengin bir ürün portföyüne sahibiz.

 

dijital baskı
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.